Notre-Dame

De Notre-Dame is een Rooms-katholieke kathedraal in Parijs. In Nederland wordt de kathedraal ook wel de ‘Onze-Lieve-Vrouwekathedraal’ genoemd. In de kathedraal zijn verschillende presidenten van Frankrijk begraven.

Geschiedenis

De eerste steen van de kerk werd al in 1163 geplaatst door paus Alexander III. De bouw heeft in totaal 182 jaar geduurd, want pas in 1345 was de bouw afgerond.

In 1845 onderging de kathedraal een 23 jaar lange restauratie. Tijdens deze restauratie werden beschadigingen van de Franse Revolutie hersteld.

Over de Notre-Dame

De Notre-Dame is 130 meter lang en in totaal 35 meter hoog. Door de vieringtoren is de Notre-Dame 90 meter hoog. De kathedraal is geweid aan Maria. Sinds 1991 staat de Notre-Dame op de werelderfgoed lijst.

Bezoeken van de Notre-Dame

Als toerist kan je gratis de Notre-Dame bezoeken. Van maandag tot vrijdag is de Notre-Dame open van 9:30 tot 18:00. Op zaterdag en zondag opent de kathedraal al om 9:00, sluitingstijd is in het weekend om 18:00. Actuele openingstijden zijn te vinden op de website van de Notre-Dame.