Louvre

Het Louvre is een van de grootste museums van de wereld. In het museum is onder andere het wereldberoemde schilderij van Mona Lisa te bewonderen.

Louvre in het verleden

Van oorsprong is het Louvre een kasteel dat in de middeleeuwen werd bewoond door de koningen van Frankrijk. Het eerste deel werd in 1190 aangelegd door de Franse koning Filips II.

In 1368 heeft de Franse koning Karel V het gebouw veranderd naar een Paleis. Karel V was groot kunstliefhebber en bracht naar het Louvre zijn collectie kunst van 917 werken.

Louvre bezoeken

Als kunstliefhebber kan je een dag uittrekken voor het Louvre. Met een tentoonstellingsruimte van 60.000 vierkante meter en meer dan 35.000 tentoongestelde werken is het Louvre een van de grootste museums van de wereld. Slechts 10% van de collectie wordt tentoongesteld. In totaal heeft het Louvre meer dan 300.000 werken.

Een ticket voor het Louvre kost 15 euro per persoon. Voor kinderen, studenten, kunstdocenten en een aantal andere functies is het mogelijk om het Louvre gratis te bezoeken. Klik hier voor een overzicht van personen die gratis het Louvre kunnen bezoeken.

Iedere eerste zondag van de maand tussen oktober en maart is het Louvre gratis te bezoeken. Op deze zondag bezoeken ook veel Franse het museum, dus aangeraden wordt om op deze dag extra vroeg te vertrekken.

Openingstijden

De openingstijden van het Louvre zijn variabel. Op maandag, donderdag, zaterdag en zondag is het Louvre open van 9:00 tot 18:00. Op woensdag en vrijdag is het Louvre ook vanaf 9:00 open, maar het gebouw pas om 21:45. Elke dinsdag is het Louvre gesloten.

Kamers worden ongeveer 30 minuten voor sluitingstijd van het Louvre gesloten.

Gaat u een bezoek brengen aan het Louvre? Kijk dan altijd van te voren op de website van het Louvre voor actuele openingstijden, vooral bij een bezoek op een feestdag!