Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een van de bekendste bezienswaardigheden in Parijs. De Eiffeltoren is gelegen aan de rivier de Seine. De Eiffeltoren is 317 meter hoog. In totaal bestaat de toren uit 1665 trappen.

Op het eerste platform van de Eiffeltoren is een expositie te zien met foto’s en schilderijen over de toren. Op sommige momenten vinden hier ook andere activiteiten plaats. Zo was het in de winter van 2015 mogelijk om hier te schaatsen.

Met een lift is het mogelijk om naar de top van de Eiffeltoren te gaan. Vanaf het hoogste punt van Parijs krijg je een uniek uitzicht over de stad Parijs.

Geschiedenis van de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een symbool van Parijs geworden. De toren ging open in 1889, nadat het project in 1884 ontworpen. De bouw vond plaats tussen 1887 en 1889. De Eiffeltoren werd gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1889. Het jaar 1889 werd daarbij niet als toeval gekozen, het was namelijk de honderdste jaar na de franse revolutie.

Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog is de Eiffeltoren ontsnapt aan een brandstichting. De Duitse bezetters onder de groep de Wehrmacht hadden deze aanslag opgeëist.

Verlichting in de Eiffeltoren

Sinds de oudejaarsavond in 2000 gaan de lampen in de Eiffeltoren iedere avond van negen tot twaalf uur ’s avonds aan. In eerste instantie werd dit alleen gedaan om oudejaarsavond te vieren, maar omdat mensen het mooi vonden, wordt sindsdien iedere avond de verlichting aangedaan.