Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is een van de oudste monumenten van Parijs. De Arc de Triomphe is gebouwd tussen 1806 en 1836. De poort staat op de Place Charles de Gaulle, een van de drukste verkeerspunten van Parijs. Bij dit punt komen 12 rijbanen samen.

Geschiedenis

In 1806 gaf Napoleon de opdracht om de Arc de Triomphe te bouwen. De architect Jean-François Chalgrin kreeg de opdracht, maar tijdens de bouw overleed hij. De bouw werd daarom in 1811 stilgelegd. Op dat moment was de Arc de Triomphe nog geen 10 meter hoog.

Onder een nieuwe leider, Lodewijk Filips, werd er in 1832 tot 1836 verder gebouwd. In 1836 was de bouw gereed.

In 1840 werd het stoffelijk overschot van Napoleaon onder de Arc de Triomphe gereden. Het was een imposante ceremonie ter ere van de leider die in 1821 was overleden.

Bezoek

Tijdens een bezoek in Parijs kan je de Arc de Triomphe bekijken. Je kan het gebouw van binnen bekijken voor 8 euro per persoon (volwassenen). Studenten tussen de 18 en 25 jaar betalen 5 euro. Kinderen van 17 jaar of jonger mogen gratis naar binnen.

Openingstijden

Voordat je de Arc de Triomphe gaat bezoeken, is het goed om te weten wat de openingstijden zijn. De Arc de Triomphe is tussen april en september van 10 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds open. Tussen oktober en maart is de Arc de Triomphe een half uur eerder gesloten.

Op feestdagen en in vakanties gelden mogelijk andere openingstijden. Kijk daarom altijd eerst op de website om te zien of het gebouw open is.