Kathedraal van Milaan

De kathedraal van Milaan ligt in het centrum van Milaan. De kathedraal ligt aan het plein Piazza del Duomo, een groot plein waar vele toeristen bijeen komen om prachtige foto’s te maken met deze kerk. De foto’s van de kerk zijn vaak ook een van de meest herkenbare locaties van Italië.

De werkzaamheden van de kathedraal zijn afgerond in 1965. Daarvoor zijn er eeuwen gewerkt aan de kathedraal om het tot een gigantisch gebouw te krijgen. De kathedraal bevat 135 marmeren siertorens en meer dan 2200 beelden. In het Italiaans wordt de kathedraal de Duomo Santa Maria Nascente genoemd.

Bezoek aan de kathedraal van Milaan

Een bezoek aan de kathedraal van Milaan is een must-do tijdens een stedentrip in Milaan. De locatie van de kathedraal is makkelijk te vinden wanneer je door het oude centrum loopt.

Wanneer je de kathedraal wilt bezoeken, zorg dan dat je op tijd heen gaat. Er staat vaak een lange rij voor de kaartverkoop. Deze rij begint vaak buiten, maar zodra je binnen bent moet je waarschijnlijk nog een uur wachten tot je uiteindelijk een kaartje kan kopen.

Er zijn verschillende activiteiten die je kan doen in de kathedraal van Milaan. Je kan alleen de kerk in, maar je kan ook naar de top van de kathedraal. Dit is zowel mogelijk met de lift als de trap, dus voor iedereen zonder hoogtevrees mogelijk .Vanaf het dak krijg je een mooi uitzicht over het plein.

Prijzen

Een bezoekje aan de kathedraal is niet gratis. Wil je de kathedraal in, dan betaal je 3 euro per persoon. Daarnaast kan je ook naar het dakterras per trap of lift. Ga je met de trap, dan betaal je hiervoor 9 euro, met de lift 13 euro. Tickets zijn los van elkaar te koop, omdat de trap/lift aan de zijkant van het gebouw zit en je hiermee dus niet de kerk ingaat.

Verlichting

Kom ’s avonds zeker een keer terug naar de kathedraal van Milaan, want de kerk is prachtig verlicht.