Tower Bridge

Na jaren van werk waren de werkzaamheden voor de Tower Bridge in 1894 afgerond. De brug ligt over de Theems rivier en naast de Tower of Londen, waarvan de naam van de brug afkomstig is.

De brug bestaat uit twee loopbruggen, deze bevinden zich 44 meter boven het water. Deze loopbruggen verbinden de twee torens met elkaar. Sinds 2014 is een deel van de vloer voorzien van een glazen paneel.

Bouw van de Tower Bridge

De bouw van de Tower Bridge heeft uiteindelijk 8 jaar lang geduurd. De bouw werd gestart in 1886. In totaal zijn 432 arbeiders aan de slag gegaan met de bouw van de Tower Bridge. Om de constructie te ondersteunen, werd gebruik gemaakt van twee massieve landhoofden met 70.000 ton beton.

In eerste instantie werd het project geleid door Jonas. Echter stierf hij in 1887, waardoor George D. Stevenson het project overnam.

Open gaan van de brug

De Tower Bridge kan open. Het deel waar de auto’s rijden, kan omhoog. In het verleden werd dit met stoommachines gedaan, tegenwoordig gaat dit elektrisch. De originele stoommachines zijn echter bewaard, zodat toeristen deze kunnen bezichtigen.

De brug gaat ongeveer 1000 keer per jaar open, onder andere voor cruiseschepen en marineschepen. Wanneer een schip door de Tower Bridge wilt varen, zal dit 24 uur van te voren gemeld moeten worden.