Londen Eye

De Londen Eye is een gigantisch reuzenrad midden in het centrum van Londen. Wanneer je besluit om in het reuzenrad te gaan, krijg je een prachtig overzicht over de hele stad. Tijdens de opening van de Londen Eye in 1998 was de Londen Eye het grootste reuzenrad ter wereld.

Het reuzenrad werd gebouwd in opdracht van British Airways, ter ere van de millenniumwisseling in 2000. De Londen Eye is 135 meter hoog, weegt 1700 ton en heeft 32 gesloten capsules. De Londen Eye beweegt heel langzaam, waardoor het niet telkens stil hoeft te staan. Bezoekers hebben beneden aankomen alle tijd om eruit te gaan of erin te gaan alvorens de capsule weer omhoog gaat.

Openingstijden

De Londen Eye ligt aan de zuidelijke oever van de Theems. Een bezoek brengen aan de Londen Eye is niet goedkoop, een rit van ongeveer 30 minuten kost ruim 20 euro. Tickets zijn het voordeligste wanneer je deze vooraf via een actie of via internet hebt besteld. Het bestellen van de tickets kan op de website van de Londen Eye.

De openingstijden van de Londen Eye zijn erg afwisselend. Raadpleeg daarom de website van de Londen Eye om te kijken of het reuzenrad open is op de dag dat je heen wilt gaan. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan wanneer het reuzenrad ineens dicht is. Op sommige dagen is het mogelijk dat het reuzenrad dicht is voor onderhoud.