Tafelberg

Vanaf de tafelberg heb je prachtig overzicht over Kaapstad. De naam van de berg is tot stand gekomen doordat de berg van boven vlak is, in tegenstelling tot andere bergen die erg hobbelig zijn.

De tafelberg is met twee mogelijkheden te beklimmen, waarbij je kan kiezen om zelf de berg te beklimmen. Daarnaast gaat er een kabelbaan naar boven, waardoor je, ook als je slecht te been bent, kan genieten van het uitzicht bovenop de tafelberg.

Met de kabelbaan omhoog

Het is mogelijk om de tafelberg te beklimmen met de kabelbaan. Wanneer het weer het toelaat, gaat er elke hoeveelheid minuten een kar omhoog waar ongeveer 30 personen inpassen. De kabelbaan is de makkelijk manier om bovenop de tafelberg te komen.

De kosten van de kabelbaan is 255 rand, omgerekend zo’n 15 euro. Je krijgt voor dit geld een retourtje, dus kan ook weer naar beneden!

De tafelberg beklimmen

Heb je goed geslapen en besloten dat je de tafelberg wil beklimmen? Dat kan uiteraard ook! De klim duurt ongeveer 2 uur en onderweg heb je de tijd om uit te rusten. Er zijn verschillende paden die je omhoog kan lopen, de makkelijkste is de Platteklip Gorge route, welke vlak naast de kabelbaan start.

Zorg bij het beklimmen van de tafelberg voor sportieve schoenen met grip. Daarnaast is het handig om een liter water per persoon mee te nemen. Indien het zomer is in Zuid-Afrika, wordt aangeraden om de klim vroeg in de ochtend te doen. In de winter is het mogelijk, afhankelijk van het weer, om de klim ook overdag te doen.