Robbeneiland

Robbeneiland is een eiland aan de kust van Kaapstad. Het eiland is een oud-gevangenis, waar vroeger politieke gevangenen werden opgesloten. De meest bekende oud-gevangene van het eiland is Nelson Mandela.

Bezoek Robbeneiland

Het is ongeveer een half uur varen naar het eiland, waarna je aankomt in de haven van Robbeneiland. Vanaf hier staan er bussen klaar, waarmee je 3 kwartier over het eiland gaat rijden. Tijdens deze tocht ontvang je informatie van de lokale gids over de locaties waar je wordt langs gereden.

Na de bustocht wordt je afgezet bij de gevangenis. Omdat Robbeneiland tegenwoordig niet meer in gebruik is, kan je met alle rust de gevangenissen bekijken. Onder leiding van een gids krijg je alles te weten over de gevangenis en hoe het vroeger er aan toe ging op het eiland.

Bijzonder aan de rondleiding door de gevangenis, is dat de gids die de rondleiding geeft, een ex-gevangene is van het eiland. Hierdoor kan deze persoon je alles vertellen over de gevangenis, soms met wat emotie.

Entree

Entree kaartjes zijn te koop op de officiële website van Robbeneiland. Een kaartje kost 340 rand voor een volwassene, voor kinderen is de prijs 190 rand. Bij deze prijs is de boottocht, rondleiding met de bus en de rondleiding met gids door de gevangenis inclusief en zijn er dus geen andere bijkomende kosten meer.

De boot vertrekt op 4 tijden, namelijk om 9:00, 11:00, 13:00 en 15:00. Een bezoek aan Robbeneiland neemt ongeveer 3 tot 4 uur tijd in beslag.

Koop je kaartjes op tijd, want op drukke dagen kan het al een aantal dagen van te voren uitverkocht zijn. Bij slecht weer vaart de boot niet, in deze situatie krijg je het geld terug.