Kaap de Goede Hoop

Kaapstad ligt in het zuidelijke deel van Zuid-Afrika. Onder Kaapstad ligt op ongeveer een uurtje rijden “Kaap de Goede Hoop”. Deze locatie is het meest zuidelijke gedeelte van het continent Afrika.

Geschiedenis

In april 1652 kwamen de eerste Nederlanders aan land in Zuid-Afrika bij Kaap de Goede Hoop. Onder leiding van Jan van Riebeeck werd bij Kaap de Goede Hoop een verversingspost voor de VOC gemaakt. De VOC (Vereenigde Oostindische Compagnie) was in de tijd van 1652 erg actief in de ruilhandel van goederen.

Vanaf Kaap de Goede Hoop werd langzaam een permanente Nederlandse kolonie gemaakt van Zuid-Afrika. Uiteindelijk verloor Nederland de kolonie in 1795, waarna de Britten het gebied overnamen na het winnen van de Slag om Muizenberg.

Nationaal park

De regering van Zuid-Afrika heeft van Kaap de Goede Hoop een nationaal park gemaakt. Dat betekend dat je entree moet betalen voordat je naar deze locatie kan. Het onderhoud van de locatie ligt in handen van SanParks, dat ook andere nationale (wild)parken in het land onderhoud.

Kaap de Goede Hoop valt onder het nationale park “Table Mountain National Park”. Entree tot dit park kost 135 rand voor een volwassene en 70 rand voor een kind.

Route

Vanaf Kaapstad is het ruim een uurtje rijden naar Kaap de Goede Hoop. Kijk goed wat er onderweg nog meer allemaal te doen is, want tijdens de rit zijn er leuke stops langs Muizenberg of de pinguïns van Bolders Beach.