Victoria Peak

Bij een bezoek aan Hongkong mag de Victoria Peak niet ontbreken, het hoogste punt van Hongkong. Met de metro is het mogelijk om de Victoria Peak stijl te beklimmen, waardoor je op een hoogte van 554 meter komt. Vanaf deze hoogte krijg je een prachtig uitzicht over de wereldstad Hongkong.

Voorheen was de Victoria Peak alleen bezet door radiozendinstallaties. Tegenwoordig is een deel van de berg opengesteld voor publiek en is de Victoria Peak een van de beste publiek trekkers geworden. Per jaar bezoeken ongeveer 7 miljoen toeristen het hoogste puntje van de berg. Wanneer je geen zin hebt om lang in een rij te staan, raden wij aan om extra vroeg naar deze attractie te gaan. Indien je dat niet doet, sta je eerst ruim een uur beneden in de rij en wanneer je weer naar beneden wilt, sta je ook weer een uur in de rij te wachten. Zonde van de tijd wanneer je een korte stedentrip in Hongkong hebt gepland!

Prijzen

De Victoria Peak kan je beklimmen met de metro. Een retour ticket kost 45 Hongkong Dollar. Wil je ook naar het hoogste puntje van de berg, dan kost een Sky Pass 88 Hongkong Dollar. Wij raden aan om deze Sky Pass te nemen om van het mooie uitzicht te genieten. Een kaartje voor kinderen is meestal de helft goedkoper. Voor actuele prijzen en acties kan je kijken op de website van The Peak Tram.

Openingstijden

De peak tram gaat elke dag vanaf 7 uur ’s ochtends tot 12 uur middennacht. Overdag heb je een prachtig overzicht over de stad. Zodra de avond valt, is de Victoria Peak de plek waar je alle verlichte wolkenkrabbers kan bekijken.