Tian Tan Boeddha

In 1993 werd de bouw van de Tian Tan Boeddha voltooid, het grootste Boeddha beeld in de openlucht. Het beeld is een symbool voor de verhoudingen tussen mens en natuur, volk en geloof.

Feitjes over de Tian Tan Boeddha

De bouw van de Tian Tan Boeddha heeft in totaal 3 jaar geduurd. In 1990 werd de bouw gestart, waarna op 29 december 1993 de bouw van het beeld afgerond werd. 29 december is de geboortedatum van Gautama Boeddha.

Het beeld is van brons en is 34 meter hoog. Het beeld staat op het puntje van de berg, om hier te komen moet je totaal 268 trappen beklimmen. Op heldere dagen is het soms mogelijk om het beeld vanaf Macau te zien, een stad die 42 kilometer verderop ligt.

Tian Tan Boeddha bezoeken

De Tian Tan Boeddha is een bronzen beeld, dat gelegen ligt in Ngong Ping, Lantau. Om het beeld te bezoeken, moet je uitstappen bij metrostation Tung Chung, waarna het ruim een uur lopen is om de berg op te komen waar de Tian Tan Boeddha staat. Makkelijker is om je bezoek aan de Tian Tan Boeddha in combinatie te doen met de Ngong Ping Skyrail. Deze kabelbaan is in 2006 aangelegd en brengt je zonder moeite de berg op!