Klooster van de Tienduizend Boeddha’s

Het Klooster van de Tienduizend Boeddha’s is een van de meest indrukwekkende plekken van HongKong. Het betreft een boeddhistische tempel en klooster op de berg van Pai Tau Tsuen.

Het klooster is opgericht door Yuet Kai in 1951, met geld dat geschonken is door een rijke zakenman uit HongKong dat werd verdiend in de tabaksindustrie.

Wanneer je het klooster wilt bezoeken, moet je een trap beklimmen. Het beklimmen van de trap is vrij zwaar wanneer het erg warm weer is, dus neem genoeg water mee en trek goede schoenen aan.

Bezoek het klooster

Opvallend bij een bezoek aan het Klooster van de Tienduizend Boeddha’s is dat het een van de plekken is waar weinig toeristen rondlopen. Het klooster is goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar ligt wel op afstand van de andere populaire toeristische plekken.

Zorg bij een bezoek aan het Klooster van de Tienduizend Boeddha’s dat je goed weet op welke locatie zich deze tempel bevindt. De locatie van de tempel wordt niet heel goed aangegeven in de stad.

Het klooster is open van 09:00 tot 18:00. Je kan het klooster gratis bezoeken.

Wie is de Mol?

Bij een aflevering van ‘Wie is de Mol?’ werd het klooser gebruikt voor een opdracht. Hierdoor heeft het klooster meer bekendheid gekregen onder Nederlanders. Grote kans dat je hierdoor bij het beklimmen van de traptredes Nederlanders tegen komt!