Sagrada Família

De Sagrada Família is een van de bekendste hoogtepunten van Barcelona. De gigantische kerk is al meer dan 100 jaar in aanbouw en bij een bezoek zal te zien zijn dat de kerk in de stijgers staat. Echter staat de Sagrada Família niet volledig in de steigers, waardoor je de kerk zeker kan bewonderen.

De Sagrada Família is op dit moment 170 meter hoog. De toren is op dit moment nog niet gebouwd, dus in de toekomst zal de kerk hoger worden. Aangeraden wordt om een bezoek aan de Sagrada Família overdag te doen. In de avond is de kerk niet verlicht, waardoor er weinig te zien valt.

Bouw van de Sagrada Família

Sinds 1882 wordt er gebouwd aan de Sagrada Família. Verwacht wordt dat de kerk in 2026 word opgeleverd. De snelheid waarin de bouw van de Sagrada Família gaat, is afhankelijk van de hoeveelheid giften die ontvangen worden van bezoekers. Op 7 november 2010 werd de kerk door paus Benedictus XVI tot basiliek gewijd, ondanks dat op dat moment nog werd gebouwd aan de kerk.

De Sagrada Família van binnen bekijken

Het is mogelijk om de Sagrada Família van binnen te bekijken. Hiervoor moet een entree kaartje gekocht worden aan de kassa. Afhankelijk van leeftijd / student zijn of andere acties kost een kaartje tussen de 15 en 20 euro.

Daarnaast kan je extra’s kopen, om bijvoorbeeld met de lift naar boven te gaan. Deze extra’s moet je van te voren bij de kassa hebben gekocht, want achteraf kan je deze niet bijkopen in de kerk.

De verkoop van tickets stopt 30 minuten voor sluitingstijd.

Openingstijden

November tot februari: 09:00 tot 18:00
Maart: 9:00 tot 19:00
April tot oktober: 9:00 tot 20:00
25 & 26 december, 1 & 6 januari: 09:00 tot 14:00

Omdat de kerk in onderhoud is, wordt aangeraden altijd even op de website te kijken naar de meest actuele openingstijden. De website is hier te vinden.