Park Güell

Bij een bezoek aan Barcelona lees je al snel meer over Gaudí. Deze kunstenaar woonde vroeger in Barcelona en heeft veel gebouwen in deze stad ontworpen. Daarnaast heeft hij een eigen park opgezet, Park Güell. Een bezoek aan Park Güell is een hoogtepunt tijdens de stedentrip in Barcelona.

Wie is Gaudí?

Antoni Gaudí heeft geleefd tussen 1852 en 1926. Op 10 juni 1926 is Gaudí overleden in Barcelona. Gaudí was een architect, die vele gebouwen van Barcelona heeft ontworpen. Het bekendste gebouw dat hij ontworpen heeft, is de Sagrada Família kerk. De cultuur die de stad Barcelona te bieden heeft, is voornamelijk afkomstig van Gaudí.

Wat is er te zien in Park Güell?

Park Güell is een park in Barcelona, waar veel ontwerpen van Gaudí staan. Kenmerkend aan Park Güell zijn de huizen die in een bijzondere stijl gebouwd zijn. Ook de kameleon van mozaiek waar Barcelona bekend om staat, is te zien in Park Güell.

Naast deze architectuur van Gaudí kan je ook heerlijk door het park lopen. Het park is gratis te bezoeken, wil je de architectuur van Gaudí bezichtigen dan moet je hiervoor entree betalen. Een entree kaartje kost 7 euro. Voor actuele prijzen en acties kan gekeken worden op de website.

Openingstijden

De openingstijden van Park Güell zijn:

Herfst & winter: 8:30 tot 18:00
Lente & zomer: 8:00 tot 21:30